Een lang gekoesterde wens ging eindelijk in vervulling: wadlopen! We kozen voor de zwerftocht vanuit Pieterburen en Noordpolderzijl met Dijkstra Wadlooptochten. Een tocht van 8 kilometer, en dat leek ons prima voor de beginnende wadloper.  

Wadlopen en allstars

Daar gingen we, met onze spiksplinternieuwe allstars, rugzakje en sportieve outfit. In Pieterburen komen we opvallend veel mensen tegen op allstars, allemaal wadlopers. We verzamelen op de parkeerplaats van zeehondencreche Pieterburen. En daarna rijden we van Pieterburen in colonne naar het startpunt bij Noordpolderzijl. Na een korte toelichting van onze twee gidsen, lopen we in kleine groepen over de dijk naar de kwelders. De kwelder is het buitendijkse gebied dat bij hoogtij soms nog onder loopt, ook wel een modderig moeras. Er groeit van alles, bijvoorbeeld zeekraal en lamsoor (mmm).

 

Zandbanken en slikvelden

Na het eerste stuk wordt het wat zwaarder en lopen we over zandbanken en door slikvelden. En waden we door diepere geulen. Af en toe zitten we tot onze knieën in het slik en glijden we behoorlijk uit. Maar gelukkig is er ook genoeg tijd om te genieten van de rust en enorme weidsheid van dit gebied. En we kunnen niet stoppen met het maken van foto’s. De oneindige vergezichten en de wolken geven prachtige plaatjes, vooral als de zon ook nog eens gaat schijnen.

Het was een flinke wandeling en soms ook behoorlijk ploeteren. Maar tegelijk een overweldigende ervaring die we niet hadden willen missen. Wadlopen, het zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor elke Nederlander.

Aanbieders Wadlooptochten

Wij liepen de tocht met Dijkstra Wadlooptochten uit Pieterburen. Maar er zijn natuurlijk meer aanbieders van wadlooptochten. Hieronder noemen we er een aantal:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *