Het voelt als thuiskomen bij Het Huiskamercafe in Westerwijtwerd. Alsof je bij je tante langsgaat die in de keuken een lekkere soep aan het koken is. Het oudste huiskamercafé  van de provincie Groningen is weer open. En hoe!

Sinds 1860 een huiskamercafé …

Het Huiskamercafé huist in een pand uit 1860 en de huiskamer van deze woning en voormalige smederij fungeert dus al zo’n 150 jaar tevens als café. Vroeger heel gewoon, nu als laatste overgebleven in de provincie Groningen.

Pizza en concerten

Eigenaren Thomas en Katrien Dresscher hebben het pand onlangs grondig en met liefde gerenoveerd. En het resultaat mag er zijn: een heel sfeervolle huiskamer met een moderne keuken en een vrolijk terras. Los van de gastvrijheid en heerlijke en zelfgemaakte taart en lunch die geserveerd worden, is er genoeg te beleven in de Huiskamer. Alleen al het bekijken van alle oude details van het pand is leuk. En op de agenda staan Pizza avonden en concerten. Maar het is ook een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Wij zijn fan en gunnen deze bijzondere plek een prachtige toekomst!

Het Huiskamercafé is open op vrijdag, zaterdag en zondag.

En je vindt het aan de Dorpsweg 4 in Westerwijterd. Bij de brug, kan niet missen.

Of kijk op de kaart.

Meer over Westerwijtwerd

Een klein dorpje is het, Westerwijtwerd. Met circa 100 inwoners, een kerk, een molen en een café. Maar daarom niet minder de moeite waard om te bezoeken. Want ook de kerk en de molen hebben een bijzonder verhaal. Lees meer over Westerwijtwerd op Wikipedia.

Meer historische plekken in Groningen

Groningen kent meer bijzondere en historische plekken. Zoals:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *