lego museum Grootegast

Grootegast heeft een heus Lego museum. Een lego museum, voor de echte Lego fan, en wie is dat niet? En wat voor een museum. Legofans: Eat your heart out! Negenhonderd vierkante meter aan Lego. De ontwikkeling van Lego en allerlei Lego collecties worden getoond in een enorme ruimte. En er is meer.

‘Kijken, bouwen en spelen’

Het motto van het Lego museum is: “Kijken, bouwen, spelen”. Dus naast de tentoonstelling van alle Lego en bekende bouwwerken van Lego die je kunt bekijken, mag je ook zelf aan de slag. Door de hele ruimte staan tafels met Lego, daarmee kan je eindeloos aan de slag om je eigen lego bouwsel te maken. En heb je trek na deze Lego ervaring? Dan is er ook een plek waar je kunt zitten en een broodje en wat te drinken kunnen bestellen. Het museum wordt gerund door goedgemutste vrijwilligers, dat geeft deze plek iets extra vrolijks.

lego museum Grootegast

 

 lego museum Grootegast

35 jaar lang de plek van Lego Nederland.

Je verwacht het misschien niet in Grootegast, maar toch is het geen onlogische plek voor een Lego museum. Want vanaf 1963 is op de plek van het museum zo’n 35 jaar lang het kantoor en distributiecentrum van Lego Nederland gehuisvest.

lego museum Grootegast

De Legolaan

Heel toepasselijke straatnaam voor het Lego museum in Grootegast. Want het Lego museum is gevestigd aan de … Legolaan, nummer een.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Lego Museum Grootegast

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Lego Museum Grootegast 53.214600, 6.269300 Legomuseum Grootegast Lees hier meer.

 

Zoek je meer leuks voor kids in Groningen?

Zoek je meer leuks voor kids in Groningen? Lees dan ook onze andere posts:

Het Speelbos in Houwerzijl
Familiepark Nienoord in Leek
Avonturenpark Waddenfun in Wehe-Den Ho0rn
Doezoo in Leens
Bijzonder Bourtange

 

lego museum Grootegast

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *