Restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog is een bezoekje waard. Het restaurant is prachtig gelegen in Lauwersoog aan een haven met authentieke zeil- en vissersschepen. De ligging pal aan het Nationaal Park Lauwersmeer maakt deze haven bijzonder.

 

Verse vis uit het Lauwersmeer

Een vrij uitgebreide kaart en in de brasserie, naast het restaurant kan je terecht voor een eenvoudige hap. En hoe toepasselijk: de vis op het menu is vers en komt direct van de vissersboot NG-21. Met een groot en terras en een goede speeltuin voor de kids is het een fijne plek om neer te strijken.

Waar vroeger twee stromen van de Lauwerszee en Waddenzee elkaar tegenkwamen, liep een geul van wel 15 tot 20 meter diep. Een roerig stukje water dat ‘Het Boze Wijf’ werd genoemd. Zeelui bedachten vroeger vaker vrouwelijke namen voor gevaarlijke gebieden.

Meer te doen in Lauwersoog

Er is meer te beleven rond restaurant Het Booze Wijf. Je kunt in de buurt prachtig wandelen en varen over het Lauwersmeer en overnachten op de camping of in luxe chalets aan het water.

Lees hier meer over de activiteiten op het Lauwersmeer.

Of lees hier een eerdere post over de wandeling met de boswachter door het Nationale Park Lauwersmeer.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *