de-oude-sluis-zoutkamp

Aan de sluis gelegen in vissersdorp Zoutkamp vind je restaurant De Oude Sluis. In 2015 overgenomen door het duo Sytze Greidanus en Famke Holster.

Topchef in Zoutkamp

Sytze was eerder chef-kok bij ’t Korensant, heeft ervaring opgedaan bij het Feithuis in Groningen en het Amstelhotel en was finalist van het tv programma Topchef. Niet de eerste beste dus en dat is te merken.

Ambachtelijk

Het menu biedt mooie en eerlijke gerechten. En dat tegen hele redelijke prijzen. Alles is puur en vers bereid en uit eigen keuken, van het brood tot de pepermunt. Ambachtelijk, zoals ze het zelf noemen. De sfeer is gemoedelijk en de koffie is ook heerlijk, ook daarvoor zijn ze laatst in de prijzen gevallen. Daarom en niet voor niets op Iens.nl beoordeeld met een dikke negen. Need we say more? Een culinaire topper en dus een enorme aanrader.

de-oude-sluis-zoutkamp-5

Je vindt De Oude Sluis aan de Hunsingokade 3 in Zoutkamp en reserveren kan via 0595-401870 of 06-29923657 (ook via WhatsApp)

Als je nog meer wilt genieten: Andere culinaire toppers in Groningen:

Ben je toch in Zoutkamp? Hier vind je meer:

2 antwoorden
  1. Ronald
    Ronald zegt:

    Laatst bij deze Topper gegeten. Eigenlijk, was het gewoonweg onbeschrijfelijk lekker, maar ik zal het toch proberen te beschrijven. We werden verwelkomt en verwend met een amuse, al voor we de kaart hadden ingezien.
    Wat een warm welkom, en de gastvrijheid werd dan ook meer dan waar gemaakt, toen Sytse zelf de uitleg over het menu kwam doen en ons een amuse bracht als welkom aan ons romantische tafeltje wat we hadden gereserveerd. De huiswijn was makkelijk doch krachtig van smaak. Een prachtige merlot. Onze keuze was gevallen op een bijzonder menu, we kozen “de flessenpost via een smokkel route vanuit de keuken”. Daar zat een verrassend menu in, waarvan elke gang, werkelijk een feestje in de mond was. Elke keer was er een smaak beleving die ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Fenomenaal, en wat mij betreft een ster waardig restaurant. Een echte aanrader voor iedereen die eens iets bijzonders wil meemaken op culinair gebied. Restaurant de Oude sluis in Zoutkamp. Verrassend, lekker, een dikke 10. Is mijn waardering.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *