Met 7 tafeltjes is restaurant ’t Kleine Oestertje in Oldehove met recht klein te noemen. Een klein restaurant, maar groots genieten.

het-kleine-oestertje-oldehove-groningen-1

De beste visschotel van Groningen vind je in Oldehove

Al tijden verheug ik me op een kennismaking en hoge verwachtingen zijn waargemaakt. Voor wie van verse vis houdt, is het thuiskomen bij ’t Kleine Oestertje. We beginnen met een oester van het huis vooraf, gevolgd door gerookte zalm. Als hoofdgerecht kiezen we voor de befaamde visschotel met onder meer scheermessen, kokkels, inktvis en garnalen en als dessert een chocolademousse. Het is groots genieten. De chef en eigenaar Peter Zwaan staat heel relaxed in de keuken en de bediening snapt ook hoe je gasten een goede avond bezorgt.

het-kleine-oestertje-oldehove-groningen-6Restaurant van schelpen

Het restaurant oogt van buiten als een gewoon huis en het is alsof je de keuken van de buurman binnenstapt. De inrichting is heel nonchalant, schelpen aan de muur, een vis aan het plafond en een theedoek als servet. Maar laat je daardoor niet afleiden, want koken kunnen ze en het eten is geweldig.

Aan een website doet ’t Kleine Oestertje niet. Wel is er een facebook pagina en bijvoorbeeld Iens (met een rapportcijfer 8,4). Mocht je meer willen weten. Reserveren kan alleen per email (pdzwaan@planet.nl) of telefonisch via 0594 597 520.

Meer culinaire toppers in Groningen

het-kleine-oestertje-oldehove-groningen-5

2 antwoorden
  1. Irene
    Irene zegt:

    T Korensant in Leens bestaat daar al een tijdje niet meer. De koks zijn gestart in naar Garnwerd onder Bij Hamming. Misschien toch goed om dat aan te passen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *