theemuseum-houwerzijl-groningen-4

De Theefabriek in Houwerzijl staat al van verre aangegeven en trekt jaarlijke duizenden bezoekers. Alleen daarom al mag een post over De Theefabriek niet ontbreken. Want De Theefabriek geldt als een van de beste plekken van de provincie Groningen. 

High Tea in Groningen

De Theefabriek is sinds jaren gehuisvest in een voormalige kerk in het pittoreske dorpje Houwerzijl. En is een waar walhalla voor theeliefhebbers. ’s Zomers is het goed vertoeven op het terras, de high tea met zoet en hartig is ook een aanrader. Met zoals te verwachten een hele uitgebreide theekaart. De koffie is wat slapjes, maar dat kan je een theeschenkerij haast niet kwalijk nemen.

Thee in de torenkamer

Het theemuseum zelf maakt niet veel indruk en is net als het interieur van de theeschenkerij niet heel erg hip. Maar als je daar door heen kunt kijken, is het vooral op het terras in de zomer een hele fijne plek om te onthaasten en lekkere thee te drinken. Voor de echte theeliefhebber is naast het theemuseum ook een winkel met een enorme keuze aan thee, theepotten en andere thee benodigdheden.

Je kunt trouwens ook romantisch high tea-en in de Torenkamer, met plek voor niet meer dan twee mensen. En als je met kinderen bent, vergeet dan vooral niet naar het Speelbos te gaan. Het Speelbos ligt direct achter het De Theefabriek.

IMG_7433

Meer in Houwerzijl en Groningen

Spelen in het Speelbos