Verhildersum Leens

Aan de rand van het dorp Leens, ligt Landgoed Borg Verhildersum. Een indrukwekkend mooi landgoed van 32 hectare groot, waar de tijd ergens in de 19e eeuw is stil blijven staan.

Statige oprijlaan

Een statige oprijlaan leidt naar de prachtig onderhouden Borg uit de 14e eeuw, een kasteel omringd met slotgracht dat als buitenhuis diende voor verschillende voorname families. Een plaatje van buiten en leuk om door de prachtig gerestaureerde kamers te lopen en het leven van de vorige bewoners te ervaren. Het is ook een prachtige wandeling om via de borg en het pad langs de boomgaard met oude fruitrassen en het arbeidershuisje naar de boerderij te lopen.

Verhildersum wordt bemand door gepassioneerde vrijwilligers, die graag meer vertellen over de rijke historie van het landgoed.

Het Schathuys

En café en restaurant het Schathuys / ’t Korensant mag je gewoon niet overslaan. De eigenaren van restaurant ’t Korensant uit Molenrij hebben zich kortgeleden op Landgoed Verhildersum gevestigd en dat is een meesterzet. Want er wordt fantastisch gekookt. Lokaal, puur en duurzaam. En dat op deze locatie maakt het plaatje compleet. Vooral zomers als het terras open is.

Goed eten op landgoed Verhildersum? Lees “Culinaire topper ’t Korensant in Leens”

Meer Groningse landgoederen: Lees ook Landgoed Nienoord in Leek

Verhildersum Leens

Verhildersum Leens

Verhildersum Leens

Verhildersum Leens