Nationaal Park Lauwersmeer maakt het wel heel leuk. Sowieso kan je het park al digitaal verkennen via ontdekhetlauwersmeer.nl. Maar voor het echte werk ga je op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer. 

De Bosschuur

Je kunt je op gezette tijden melden bij het activiteitencentrum De Bosschuur, daar word je dan opgewacht door de boswachter. Met hem verken je bijvoorbeeld de voormalige zandplaat de Rug, een kwetsbaar gebied en daarom niet vrij toegankelijk. Met veel plezier en groot enthousiasme deelt hij zijn kennis over de historie, planten en dieren.

Verschillende activiteiten in Lauwersmeer

De rug is een prachtig gebied en de wandeling van een uur is eigenlijk te kort. En dan te weten dat dit gebied nog maar 45 jaar bestaat. Aanrader dus! Er zijn regelmatig wandelingen en andere activiteiten.

images8BYJIUIK

images3XZHHSAH

Meer informatie

Over Lauwersmeer is veel informatie te vinden, bij deze twee handige sites:

Of deze prachtige filmpjes, om alvast bij weg te dromen …

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *